Mračková Vildumetzová (ANO): Memorandum s Chebem? Jen PR divadlo ministra za STAN

12.05.2024 8:05 | Tisková zpráva

V lednu letošního roku vešla v platnost novela zákona o investičních pobídkách, kterou ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Změnu zákona ale tvrdě kritizují poslankyně a krajští zastupitelé za hnutí ANO v Karlovarském kraji. Právě jejich region je totiž jedním ze tří strukturálně postižených, které přišly o výjimku pro příchod investorů.

Mračková Vildumetzová (ANO): Memorandum s Chebem? Jen PR divadlo ministra za STAN
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

„Tahle vláda bohužel na ty, kteří to potřebují, absolutně nemyslí. Karlovarský a Ústecký kraj pomoc potřebují a investiční pobídky by měly jít převážně tam. Všechny kraje jsou ale od ledna na stejné úrovni a to prostě není fér,“ říká k tomu krajská zastupitelka za hnutí ANO a předsedkyně zastupitelského klubu Jana Mračková Vildumetzová.

Ze židle jí a její kolegy nadzvedlo to, že na začátku května přijede do Chebu ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, který chce podepsat s městem memorandum o strategické průmyslové zóně. „Proč jen Cheb? Proč ne Sokolovsko? Karlovy Vary? Nebo Ostrov? Jde jen o předvolební PR, které ale celému regionu trn z paty nevytrhne,“ hřímá starosta Sokolova Petr Kubis.

A Vildumetzová ho doplňuje. Díky jejímu tlaku se totiž málem povedl husarský kousek a to rovnou ve spolupráci s poslancem hnutí STAN. Nakonec ale ze všeho sešlo.

„Asi šlo i o stranické tričko, nevím. Na začátku za mnou ale přišel poslanec od Starostů z Moravskoslezského kraje s tím, že má nápad, jak tři postižené regionu vrátit do hry. Nachystal pozměňovací návrh k liniovému zákonu. Území kraje Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského by podle něj bylo vnímané jako strategické území, což by bylo pro příchod investorů procesně jednodušší a daleko rychlejší. Souhlasila jsem. Jenže nakonec mu asi v jeho straně vysvětlili, že ten svůj pozměňovací zákon nechce. V návrhu se nepočítá s celým Karlovarským krajem, ale pouze s Chebem,“ vysvětluje své rozladění Vildumetzová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.